Rinse the perch carcass, make cuts in the skin, this will allow the fish to bake better. Rub it with salt, pepper and fish herbs.
Промойте тушку окуня, сделайте надрезы на коже, так рыба лучше пропечется. Натрите ее солью, перцем и травами для рыбы.
Wash the lemon, dry it and cut it into slices.
Лимон помойте, обсушите и нарежьте дольками.
Place a sheet of parchment paper in a baking dish. Place the perch on the paper, skin side up. Top with lemon and a sprig of fragrant rosemary. Bake the fish for thirty minutes at a temperature of two hundred degrees.
В форму для запекания выложите лист пергаментной бумаги. Выложите окуня на бумагу, шкуркой вверх. Сверху выложите лимон и веточку душистого розмарина. Запекайте рыбу тридцать минут при температуре двести градусов.
The perch is ready! Serve fish with lettuce or herbs and vegetables.
Окунь готов! Подавайте рыбу с листьями салата или зеленью и овощами.
Squeeze a little juice from half a lemon onto the finished dish. Lemon enhances the taste of sea fish meat and adds a pleasant sourness.
Выдавите на готовое блюдо немного сока из половинки лимона. Лимон оттеняет вкус мяса морской рыбы и придает приятную кислинку.