Добавляйте треки, книги, тексты, слова в избранное! Для этого пройдите простую регистрацию.
Английский может быть забавным и веселым – переходите на наш телеграмм канал!

Recipes / Perch with rosemary in a frying pan Окунь с розмарином на сковороде

Окунь с розмарином на сковороде Perch with rosemary in a frying pan

Sea bass is perhaps one of the most affordable types of sea fish on our shelves. Perch is caught in the waters of the Atlantic. The fish has different colors and very sharp fins with spikes. That is why you need to clean the perch carefully, starting with the fins, cutting them off with scissors. Experienced fishermen advise using protective gloves. Sea bass meat is tender and juicy. Does not have a pungent odor. In terms of its composition, it is considered a valuable nutritional product, since it contains important amino acids and fatty acids. It is also low in calories and is suitable for those people who are watching their weight.


Морской окунь, вероятно, один из самых доступных видов рыбы на наших прилавках. Его добывают в водах Атлантики. Рыба обладает разнообразной окраской и очень острыми плавниками с шипами, из‑за чего чистить окуня нужно внимательно, начиная с плавников и срезая их ножницами. Опытные рыболовы рекомендуют надевать защитные перчатки. Мясо окуня мясистое и сочное, без резкого аромата. По составу оно ценится как пищевой продукт, так как содержит необходимые аминокислоты и жирные кислоты, а также характеризуется низкой калорийностью и подходит тем, кто следит за весом.


Steps / Шаги:

  1. Remove any remaining scales and fins from the perch, if any. Rinse with water and dry.
    Снимите остатки чешуи и плавников с окуня, если они есть. Промойте водой и обсушите.
  2. Marinate the fish for 20 minutes in a deep bowl. To do this, mix 2 tablespoons of olive oil with the lemon juice of half a lemon. Add salt and pepper to taste. Rub this mixture onto the fish steak. Place a sprig of rosemary on top.
    Замаринуйте рыбу на 20 минут в глубокой посуде. Для этого смешайте 2 столовые ложки оливкового масла с лимонным соком половинки лимона. Добавьте соль и перец по вкусу. Натрите этой смесью стейк рыбы. Сверху положите веточку розмарина.
  3. Heat a frying pan and pour in a tablespoon of olive oil. Place the perch steak soaked in lemon juice and oil. Fry for five minutes on each side on high on the stove.
    Раскалите сковороду и влейте столовую ложку оливкового масла. Выложите пропитанный лимонным соком и маслом стейк окуня. Жарьте по пять минут с каждой стороны на высоком режиме плиты.
  4. Transfer the fried fish to a plate and sprinkle coarse salt on top. The perch is ready.
    Переложите жареную рыбу в тарелку и сверху посыпьте крупной солью. Окунь готов.
Резепт с сайта foods3.ru
Recipe from foods3.su

eng3info@gmail.com Наш телеграм канал 🤖 Бот учит английскому