Clean the fish. Use a sharp knife, scissors and gloves for cleaning. Use scissors to cut off the sharp fins. Remove the head and internal giblets. Remove the scales from the carcass using a knife. You can use a special grater. Rinse the perch with water. Rinse the onion as well. Grate the ginger on a fine grater.
Очистите рыбу. Для очистки используйте острый нож, ножницы и перчатки. Ножницами срежьте острые плавники. Удалите голову и внутренние потроха. Снимите чешую с тушки при помощи ножа. Можно воспользоваться специальной теркой. Промойте окуня водой. Лук также ополосните. Имбирь натрите на мелкой терке.
Finely chop the red and green peppers. Cut the peppers lengthwise, remove the seeds and chop into small strips. This way the pepper will look more aesthetically pleasing when cooked.
Мелко нашинкуйте красный и зеленый перцы. Разрежьте перцы вдоль, удалите семена и нашинкуйте мелкой соломкой. Таким образом перец при готовке будет выглядеть эстетичнее.
Mix soy sauce and sesame oil.
Смешайте соевый соус и кунжутное масло.
Spread the perch carcass with a mixture of oil and soy sauce. Sprinkle grated ginger on top.
Намажьте тушку окуня смесью масла и соевого соуса. Сверху посыпьте тертым имбирем.
Place the fish in a steamer, place the chopped pepper on top of the carcass. Close the lid and steam for twenty minutes.
Поместите рыбу в пароварку, сверху тушки разместите нарезанный перец. Закройте крышкой и готовьте на пару в течении двадцати минут.
The aromatic and spicy sea bass is ready. Remove the bowl of snapper from the steamer.
Ароматный и пикантный морской окунь готов. Снимите чашу с окунем с пароварки.
Transfer the fish to a plate and serve.
Переложите рыбу в тарелку и подавайте к столу.
Sprinkle fish with a pinch of sesame seeds for garnish.
Посыпьте рыбу щепоткой кунжутных семечек для украшения.