Place sugar and coconut flakes in containers and place the eggs on the table.
Сахар и кокосовую стружку насыпьте в емкости, а яйца положите на стол.
Pour the egg whites into a deep bowl, add sugar to the egg whites. Using a mixer at high speed, beat the whites with sugar until a snow-white dense foam. Pour coconut flakes into the protein-sugar mixture and knead the “dough” with a spoon. Knead the mixture until it becomes plastic and homogeneous.
Яичные белки перелейте в глубокую миску, к яичным белкам высыпайте сахар. Миксером на высокой скорости взбейте белки с сахаром до белоснежной плотной пены. В белково-сахарную смесь высыпайте кокосовую стружку, ложкой замесите "тесто". Вымешивайте массу до тех пор, пока она не станет пластичной и однородной.
Line a baking sheet with baking parchment. With your hands soaked in water, form the coconut mixture into small balls and place them on the prepared baking sheet. Bake coconut cookies in an oven preheated to 170 degrees for about 20 minutes until golden brown.
Противень застелите пергаментом для выпечки. Смоченными в воде руками сформируйте из кокосовой массы небольшие шарики и переложите их на подготовленный противень. Выпекайте кокосовое печенье в духовке, разогретой до 170 градусов, примерно 20 минут, до румяности.
Place the cookies on a plate and sprinkle them with powder, and top with berries and mint leaves.
Выложите печенье на тарелку и посыпьте их пудрой, а сверху положите ягоды и листья мяты.