Wash potatoes, pumpkin, apple, peel, cut into large pieces. Peel the onion and cut into thin rings. Wash and gut the mackerel thoroughly and remove the scales. Cut the resulting fillet into small pieces.
Картофель, тыкву, яблоко помойте, снимите кожуру, порежьте на крупные куски. Лук репчатый почистить и порезать тонкими кольцами. Скумбрию как следует вымойте и выпотрошите, снять чешую. Полученное филе нарежьте на небольшие куски.
Mix chopped potatoes, apples, pumpkin with sunflower oil and place on pre-arranged foil.
Порезанные картофель, яблоки, тыкву смешайте с подсолнечным маслом и положите на заранее разложенную фольгу.
Scatter onions over the vegetables, sprinkle with salt and spices.
Поверх овощей рассыпьте репчатый лук, посыпьте солью и специями.
Place pieces of mackerel on a vegetable bed, pour over mayonnaise and cover with a second layer of foil.
На овощную подушку положите куски скумбрии, полейте майонезом и прикройте вторым слоем фольги.
Bake mackerel with vegetables in the oven for 40 minutes. at a temperature of 180 °C.
Запекайте скумбрию с овощами в духовке в течение 40 минут. при температуре 180 °С.
When the fish is browned, open the foil and let bake for another 15 minutes.
Когда рыба зарумянится, откройте фольгу и дайте пропечься еще 15 минут.
Serve the mackerel with the vegetables on a large serving platter. Before serving, add a small amount of soy sauce and a few slices of lemon.
Подавайте скумбрию с овощами на большом сервировочном блюде. Перед подачей добавьте небольшое количество соевого соуса и несколько ломтиков лимона.