Peel the garlic and chop finely. Wash the tomatoes, peel them, after scalding the fruits in boiling water and cut into thin salt shakers. Wash the greens, dry with a paper towel, cut at a distance of 5 cm. Wash and gut the mackerel thoroughly, remove the scales. Cut the carcass lengthwise from the back.
Чеснок почистите и мелко порежьте. Помидоры помойте, очистите кожуру, предварительно ошпарив плоды в кипящей воде и нарежьте тонкой солонкой. Зелень помойте, просушите бумажным полотенцем, порежьте на расстоянии 5 см. Скумбрию как следует вымойте и выпотрошите, снять чешую. Тушку нарежьте продольно со спины.
Rinse the buckwheat with water and leave it to soak for 30 minutes.
Промойте гречневую крупу водой и оставьте ее набухать в течение 30 минут.
Fry the prepared vegetables in a frying pan until half cooked until they release all the juice.
Подготовленные овощи обжарить на сковороде до полуготовности, пока они не выпустят весь сок.
Add 100 ml of water to the steamed vegetables; when the vegetables are stewed, sprinkle with coriander. Simmer over medium heat until all the moisture has evaporated. Season with pepper and salt when the vegetables are ready.
В припаренные овощи добавьте 100 мл воды, когда овощи будут протушены присыпьте кориандр. Тушите на среднем огне, пока вся влага не выпарится. Поперчите и посолите, когда овощи будут готовы.
We move the back of the mackerel apart, and put buckwheat, vegetables and spices into the cavity. Add garlic cloves and celery there and bake for 30 minutes.
Спинку скумбрии раздвигаем, а в полость выкладываем гречку, овощи и специи. Туда же добавьте зубчики чеснока, сельдерей и запекайте в течение 30 минут.
Serve the mackerel with vegetables on a beautiful serving platter. Garnish with lemon slices and add a small amount of lemon juice.
Подавайте скумбрию с овощами на красивом сервировочном блюде. Украсьте дольками лимона, добавьте небольшое количество лимонного сока.