Wash and gut the mackerel thoroughly and remove the scales. Cut the resulting fillet into small pieces. Hang all the necessary spices in cups in advance.
Скумбрию как следует вымойте и выпотрошите, снять чешую. Полученное филе нарежьте на небольшие куски. Все необходимые специи заранее развешивайте по чашкам
Pour 2 liters of water into a deep saucepan until it boils. Turn off the gas and remove from the stove. Add all the necessary spices and then wait for it to cool.
Залейте 2 литра воды в глубокую кастрюлю до самого закипания. Выключите газ и снимите с плиты. Добавьте все необходимые специи и затем дождитесь охлаждения.
Pour the prepared brine over the fish pieces and leave to cool for a day.
Залейте куски рыбы приготовленным рассолом и оставьте охлаждаться на сутки.
Remove the mackerel from the marinade and place in the herring bowl. Pour a small stream of sunflower oil over the onion rings. Serve the dish with boiled potatoes and fresh vegetable salads.
Достаньте скумбрию из маринада, разложите в селедочнице. Залить небольшой струйкой подсолнечного масла, с кольцами лука. Подавайте блюдо с отварным картофелем и салатами из свежих овощей.