Prepare a container for melting the cheese in advance, and you will also need fondue skewers or forks. Cut the baguette into small cubes, this will make it more comfortable to eat the hot cheese enveloping the bread.
Заранее подготовьте емкость для плавления сыра, а также вам понадобится шпажки для фондю или вилки. Нарежьте багет именно мелкими кубиками, так будет комфортнее есть горячий сыр, обволакивающий хлеб.
Mix kirsch (cherry brandy) with cornstarch. Cut the pre-chilled brie cheese into small pieces.
Смешайте кирш (вишневый бренди) с кукурузным крахмалом. Заранее охлажденный сыр бри разрежьте порционно на мелкие кусочки.
Rub a peeled garlic clove into the saucepan, then add dry champagne and lemon juice and bring everything to a low boil. Next, reduce the heat to low and add the brie cheese.
Очищенным зубчиком чеснока натрите сотейник, затем добавьте сухое шампанское и лимонный сок и доведите все до слабого кипения. Далее уменьшите огонь до минимума и добавьте сыр бри.
Pour the mixed kirsch and cornstarch into the saucepan and stir all ingredients for 2 minutes until the mixture becomes thick and smooth.
Влейте смешанный кирш с кукурузным крахмалом в сотейник и мешайте все компоненты в течении 2 минут до тех пор, пока смесь не станет густой и однородной.
Pour the resulting cheese mixture into a fondue pot set over the fire. Season the dish with white pepper. Serve the finished cheese while it is liquid.
Получившуюся сырную смесь перелейте в фондюшницу, установленную над огнем. Приправьте блюдо белым перцем. Подавайте готовый сыр пока он жидкий.
An antique set, which includes stylized warmers, skewers and pots, will add special historical aesthetics and classics when serving the dish to the table. Pears and nuts, as well as small-sized seafood, such as shrimp, would be ideally combined with cheese fondue on the table.
Особой исторической эстетики и классики при подаче блюда на стол добавит набор под старину, в который входят стилизованные грелки, шпажки и горшки. С сырным фондю на столе идеально будут сочетаться груши и орехи, также морепродукты, но небольшой формы, например, креветки.