Prepare all the necessary ingredients, dishes and cutlery. Wash the vegetables. Evaluate the freshness of all products used. Prepare the pressure cooker and carry out all the necessary manipulations to use it.
Подготовьте все необходимые ингредиенты, посуду и столовые приборы. Помойте овощи. Оцените свежесть всех используемых продуктов. Приготовьте скороварку и проведите все необходимые манипуляции для ее применения.
Cut the onions into rings or half rings, after peeling them and cutting off the tails on both sides. If you are a fan of onions, increase the number of onions to 4-6 pieces. Place the chopped onion in the pressure cooker bowl.
Нарежьте репчатый лук кольцами или полукольцами, предварительно очистив его от шелухи и срезав с двух сторон хвостики. Если вы являетесь любителем репчатого лука, увеличьте количество луковиц до 4-6 штук. Положите нарезанный лук в чашу скороварки.
Divide the chicken into portions and place in a bowl. Sprinkle the poultry meat with ground paprika, dried paprika, a mixture of ground peppers and salt to taste.
Разделите курицу порционно на куски и поместите в чашу. Посыпьте мясо птицы молотой паприкой, сушеной паприкой, смесью молотых перцев и солью по вкусу.
Roughly chop the tomatoes and add to the bowl with the chicken. Also chop the garlic cloves and add to the rest of the ingredients. Carefully mix all the ingredients of the dish.
Нарежьте крупно помидоры и добавьте к курице в чашу. Также нарежьте зубчики чеснока и добавьте к остальным ингредиентам. Осторожно перемешайте все компоненты блюда.
Close the lid of the pressure cooker, then set the “Stew” mode, maximum pressure 3, set the time to 20 minutes. Wait for the pressure cooker to signal that the food is ready.
Закройте крышку скороварки, затем установите режим «Тушение», максимальное давление 3, установите время 20 минут. Ожидайте сигнала скороварки о готовности блюда.
Serve hot chicken chakhokhbili with a side dish of rice, boiled potatoes or spaghetti, but you can also eat chakhokhbili without a side dish. Garnish the finished chakhokhbili with fresh parsley or cilantro leaves and serve.
Подавайте на стол горячий чахохбили из курицы с гарниром из риса, отварного картофеля или спагетти, но, также, чахохбили можно употреблять и без гарнира. Украсьте готовый чахохбили листьями свежей петрушки или кинзы и подавайте к столу.