Prepare all the necessary ingredients for preparing the dish and cling film, as it will be useful during cooking. Make sure all products used are fresh. To cut fish, you must have a sharp knife so as not to damage the edible part of the fish. Wash the onions in advance. Also prepare a container for mixing the ingredients and a deep frying pan for frying the components of the dish.
Подготовьте все необходимые ингредиенты для приготовления блюда и пищевую пленку, так как она пригодится при готовке. Убедитесь в свежести всех используемых продуктов. Для разделывания рыбы необходимо иметь острый нож, чтобы не повредить съедобную часть рыбы. Заранее помойте репчатый лук. Также подготовьте емкость для смешивания ингредиентов и глубокую сковороду для жарки компонентов блюда.
Wash the fish thoroughly. Next, clean the mackerel from the insides, cut off the head and tail. Cut the fish into portions.
Тщательно вымойте рыбу. Далее очистите скумбрию от внутренностей, отрежьте голову и хвост. Нарежьте рыбу порционными кусками.
Peel the onion. Cut the onion in half and place it cut side down on a cutting board, then remove the skin. Cut the peeled onions into half rings.
Очистите лук. Разрежьте луковицу пополам и положите его на разделочную доску срезом вниз, затем снимите шелуху. Нарежьте очищенный репчатый лук полукольцами.
Pour vegetable oil into a frying pan and heat it until light smoke appears. Then place the pre-chopped mackerel and onions into a prepared bowl.
В сковороду влейте растительное масло, разогрейте ее до появления легкого дыма. Затем предварительно нарезанные скумбрию и лук выложите в заранее подготовленную посуду.
Pour salt, sugar, paprika, red pepper, tomato paste into an already heated frying pan and immediately mix everything in the frying pan. Heat the marinade in a frying pan for 10 seconds and do not forget to stir continuously. Then remove the pan from the stove and add vinegar and black pepper to the contents, mix all the ingredients.
В уже разогретую сковороду высыпьте соль, сахар, паприку, красный перец, томатную пасту и сразу же перемешайте все на сковороде. Разогревайте маринад на сковороде на протяжении 10 секунд и не забывайте непрерывно мешать. Затем снимите сковороду с плиты и добавьте в содержимое уксус и черный перец, перемешайте все ингредиенты.
Pour the marinade into the container with the mackerel and onions and mix gently. Wrap the dish with tomato sauce, mackerel and onions in cling film and leave the dish in the refrigerator for at least 6 hours.
Влейте маринад в емкость к скумбрии с луком и аккуратно перемешайте. Оберните посуду с томатным соусом, скумбрией и луком пищевой пленкой и оставьте блюдо в холодильнике минимально на 6 часов.
Serve the prepared dish with any side dish, but the best choice for juicy and aromatic mackerel is fried or boiled potatoes, as well as mashed potatoes. Garnish the dish with fresh herbs or onions, cut into half rings.
Подавайте приготовленное блюдо с любым гарниром, но лучше всего к сочной и ароматной скумбрии подойдет жареный или вареный картофель, а также картофельное пюре. Украсьте блюдо свежей зеленью или репчатым луком, нарезанным полукольцами.