Cut the chicken into pieces and rinse thoroughly. Peel and rinse onions, garlic and carrots. Wash and dry the tomatoes.
Курицу разделайте на части и тщательно промойте. Лук, чеснок и морковь очистьте и промойте. Помидоры промойте и обсушите.
Boil the pieces of meat in boiling, salted water for 40 minutes. Remove the chicken and cool. Cook the bulgur in the remaining broth: pour the washed grains with broth, bring to a boil, then reduce the heat to low and cook for 25 minutes under a closed lid.
Отварите куски мяса в кипящей, подсоленной воде, в течение 40 минут. Курицу выньте и остудите. В оставшемся бульоне сварите булгур: промытую крупу залейте бульоном, доведите до кипения, после убавьте огонь до минимума и варите в течение 25 минут под закрытой крышкой.
Cut the peeled onion into thin half rings, pepper into strips, grate the carrots on a coarse grater, chop the garlic.
Очищенный лук нарежьте тонкими полукольцами, перец соломкой, морковь натрите на крупной терке, чеснок измельчите.
In a deep frying pan, heated with vegetable oil, fry the boiled chicken until golden brown, add the onion and fry until the onion is soft.
В глубокой сковороде, разогретой с растительным маслом, обжарьте отварную курицу до золотистого цвета, добавьте лук и обжаривайте до мягкости лука.
Pour boiling water over the tomatoes for a few minutes and remove the skins. Then cut into cubes and add to the chicken.
Помидоры залейте кипятком на несколько минут и снимите с них кожицу. Затем нарежьте кубиками и добавьте к курице.
Add bell peppers and carrots, salt and pepper, add bay leaf and fry for another 10 minutes over medium heat. Then pour in a few tablespoons of the broth in which the chicken was cooked and simmer over low heat for 10 minutes.
Добавьте болгарский перец и морковь, посолите, поперчите, добавьте лавровый лист и обжаривайте еще в течение 10 минут на среднем огне. Затем влейте несколько ложек бульона, в котором варилась курица, тушите на медленном огне в течение 10 минут.
Add adjika and suneli hops to the fried vegetables and meat, mix thoroughly and simmer until tender for about 5 minutes.
К обжаренным овощам с мясом добавьте аджику и хмели-сунели, тщательно перемешайте и тушите до готовности еще около 5 минут.
Serve the dish on a large, portioned plate with boiled bulgur, sprinkled with fresh herbs.
Подавайте блюдо на большой, порционной тарелке с отварным булгуром, посыпав свежей зеленью.