Rinse the chicken carcass well and dry to remove excess moisture. Rinse and dry the greens too. Prepare the required amount of spices, salt and oil. Peel the onion and garlic and rinse.
Куриную тушку хорошо промойте, обсушите, чтобы удалить лишнюю влагу. Зелень тоже ополосните и обсушите. Приготовьте необходимое количество специй, соли и масла. Лук и чеснок очистьте от шелухи и промойте.
Cut the chicken carcass into equally sized portions. Cut the chicken at the joints, it will be much faster.
Разделайте куриную тушку на порционные кусочки одинакового размера. Режьте курицу по суставам, так получится гораздо быстрее.
Chop the onion into small pieces. To prevent your eyes from watering while cutting onions, periodically wet the knife under running cold water.
Порубите лук некрупно. Чтобы глаза не слезились в процессе нарезки лука, периодически смачивайте нож под струей холодной воды.
Fry the portioned pieces in a frying pan without oil until golden brown, turning occasionally, for about 5-7 minutes over high heat, and then reduce the heat.
Обжарьте порционные кусочки на сковороде без масла до золотистой корочки, время от времени переворачивая, примерно 5-7 минут на сильном огне, а затем огонь убавьте.
Add chopped onion to the chicken and fry it for another 5 minutes. The fire should not be strong.
Добавьте к курице нарезанный лук и обжаривайте его еще 5 минут. Огонь не должен быть сильным.
Add spices and salt to taste to the chicken and onions. Grate the garlic on a fine grater or chop it in another way convenient for you, and also add it to the chicken, mix well.
Добавьте к курице с луком специи, соль по вкусу. Чеснок натрите на мелкой терке или измельчите другим удобным вам способом, и тоже отправьте к курице, хорошо перемешайте.
Prepare a white sauce from butter, flour and broth: fry the flour in vegetable oil, dilute with water or broth. Make sure there are no lumps. Add the prepared sauce and sour cream to the chicken and simmer over low heat for 40 minutes.
Приготовьте белый соус из масла, муки и бульона: на растительном масле обжарьте муку, разведите водой или бульоном. Следите, чтобы не было комочков. Добавьте приготовленный соус и сметану к курице и тушите на медленном огне 40 минут.
Serve the finished dish with a small amount of sauce in deep serving bowls, sprinkled with chopped herbs.
Готовое блюдо подавайте с небольшим количеством соуса в глубоких порционных тарелках, посыпав рубленной зеленью.