Peel the garlic and rinse. Gut the mackerel, clean and rinse. Wash the peppers and apples under cold water.
Чеснок очистите от шелухи и промойте. Скумбрию распотрошите, очистите, промойте. Перец и яблоки вымойте под холодной водой.
In a deep bowl, mix the ingredients for the marinade, except garlic. Divide the sauce in half, pour one part into a separate bowl. Add chopped garlic to one half.
В глубокой посуде смешайте ингредиенты для маринада, кроме чеснока. Разделите соус пополам, вылейте одну часть в отдельную посуду. В одну половинку добавьте измельченный чеснок.
Peel the pepper from seeds and cut into large strips. Cut the apples into small slices, also removing the seeds. Pour half of the marinade, which is without garlic, over the apples and peppers folded together.
Перец очистите от семян, нарежьте крупной соломкой. Яблоки нарежьте небольшими дольками, также очистив от семечек. Половиной маринада, который без чеснока, полейте сложенные вместе яблоки и перец.
Carefully brush the cut mackerel with the garlic marinade. Leave everything to marinate for 15-20 minutes.
Маринадом с чесноком тщательно смажьте разделанную скумбрию. Оставьте все мариноваться на 15-20 минут.
Preheat the oven to 170-180ºС. Place the fish in a baking dish. Add apples and peppers. Squeeze the garlic and add a sprig of rosemary. Place in the oven. Cook for 20-30 minutes.
Разогрейте духовку до 170-180ºС. Рыбу выложите в посуду для выпекания. Добавьте яблочки и перец. Выдавите чеснок, положите веточку розмарина. Поставьте в духовку. Готовьте в течение 20-30 минут.
Serve the fish warm on a serving platter with pre-cooked rice.
Подавайте рыбу теплой на сервировочном блюде к заранее сваренному рису.