Recipes / Mackerel with vermicelli Скумбрия с вермишелью
Mackerel is a heat-loving fish that lives on average 15-18 years. The habitat of mackerel is the Baltic, North, Black, and Mediterranean seas. This fish has been used in cooking since the times when man first settled in the coastal region. Mackerel is versatile in preparation: it can be boiled, stewed, marinated, baked, fried, smoked. Canned food and minced meat are prepared from it. Mackerel meat is rich in vitamins B, PP, macro- and microelements (phosphorus, sodium, chromium, iodine, etc.).
Скумбрия — теплокровная рыба, средняя продолжительность жизни которой достигает 15–18 лет. Ее ареал охватывает Балтийское, Северное, Черное и Средиземное моря. В кулинарии эта рыба используется с древних времен, когда люди впервые освоили приморские районы. Скумбрия универсальна в приготовлении: ее варят, тушат, маринуют, запекают, жарят и коптят; из неё делают консервы и фарш. Мясо скумбрии богато витаминами группы B и РР, а также макро- и микроэлементами — фосфором, натрием, хромом, йодом и другими.
Steps / Шаги:
Thaw the fish if you have it frozen. Wash potatoes, onions, carrots. Measure out the required amount of noodles and spices.
Разморозьте рыбу, если она у вас замороженная. Промойте картофель, лук, морковь. Отмерьте нужное количество вермишели и специй.
Prepare the fish. Clean it from the insides, cut off the head, tail, remove the bones. Rinse, cut into pieces.
Подготовьте рыбу. Очистите ее от внутренностей, отрежьте голову, хвост, достаньте кости. Промойте, нарежьте кусочками.
Place the mackerel pieces in a saucepan, fill it with water, and put it on the fire. Add bay leaf, peppercorns, and salt. Cook until boiling, then reduce heat and cook for another 10-15 minutes.
Кусочки скумбрии выложите в кастрюльку, залейте все водой, поставьте на огонь. Добавьте лавровый лист, перец горошком, посолите. Готовьте до кипения, затем сделайте огонь меньше, варите еще 10-15 минут.
Peel the onion and finely chop. Peel the carrots, wash them, grate them on a medium or fine grater.
Лук очистите и мелко накрошите. Морковь очистите, помойте, натрите на среднюю или мелкую терку.
Peel the potatoes and wash them well. Cut into cubes approximately 1 cm by 1 cm. Remove the fish from the pan and strain the broth. Place potatoes in a saucepan with broth and cook for 8-10 minutes.
Картофель очистите от кожуры, хорошо вымойте. Нарежьте кубиками примерно 1 см на 1 см. Достаньте из кастрюли рыбу, процедите бульон. В кастрюлю с бульоном выложите картофель, варите 8-10 минут.
Heat a frying pan, add oil. Fry onions and carrots until soft. Add the frying mixture to the potatoes and cook for 10 minutes.
Разогрейте сковородку, добавьте масло. Обжарьте лук и морковь до мягкости. Зажарку добавьте в кастрюлю к картофелю, готовьте 10 минут.
Place the mackerel pieces back into the vegetables and add the vermicelli. Cook over low heat for 5 minutes.
К овощам обратно поместите кусочки скумбрии, всыпьте вермишель. Варите на небольшом огне в течение 5 минут.
Serve the soup hot, at least 10 minutes after cooking. Add greens. Sprinkle with lemon juice if desired.
Подавайте суп горячим, спустя минимум 10 минут после приготовления. Добавьте зелень. По желанию сбрызните лимонным соком.