Recipes / Simple mackerel with vegetables Простая скумбрия с овощами
Mackerel is a popular fish that is affordable and has beneficial properties for the human body. A huge number of dishes can be prepared from mackerel in any suitable way: frying, stewing, pickling, baking, boiling, canning. For example, it is very easy to cook mackerel stewed with vegetables. Available ingredients, a little time spent and you get an excellent dish - tasty, healthy, juicy and aromatic.
Скумбрия — популярная рыба по карману и обладающая полезными свойствами для организма человека. Из нее можно приготовить огромное количество блюд любым удобным способом: жарить, тушить, мариновать, запекать, варить, консервировать. Например, очень просто приготовить скумбрию, тушенную с овощами. Доступные ингредиенты, немного времени — и получится отличное блюдо: вкусное, полезное, сочное и ароматное.
Steps / Шаги:
Prepare foods according to the ingredient list. Thaw the mackerel if you have it frozen. Peel and wash the carrots and onions. Wash the tomatoes and bell peppers.
Подготовьте продукты по списку ингредиентов. Разморозьте скумбрию, если она у вас замороженная. Морковь, лук почистите и помойте. Помидоры и болгарский перец вымойте.
Clean the mackerel from the entrails. Cut off the head and fins. Remove the black films inside and rinse well.
Скумбрию очистите от внутренностей. Отрежьте голову, плавники. Удалите черные пленки внутри и хорошо промойте.
Take the onion and cut into quarters. Cut the carrots into slices. Peel the bell pepper from seeds and cut into cubes.
Возьмите лук и нарежьте четвертинками. Морковь нарежьте дольками. Болгарский перец очистите от семян и нарежьте кубиками.
Take a cutting board and cut the mackerel into portions. You should get about 6 pieces from one carcass.
Возьмите разделочную доску и нарежьте скумбрию порционными кусками. У вас должно получиться примерно 6 кусочков с одной тушки.
Tomatoes, peppers, carrots, tomatoes and fry for 5 minutes. Then add tomato paste and tomato puree and simmer over low heat for another 10 minutes.
Помидоры, перец, морковь, помидоры и обжарьте 5 минут. Затем добавьте томатную пасту и томатное пюре и тушите на медленном огне еще 10 минут.
Add fish spices and ground black pepper to the pan with vegetables. Place pieces of mackerel on top of the vegetables. Cover the pan with a lid and simmer until done for another 25 minutes.
Добавьте в сковороду с овощами специи для рыбы и черный молотый перец. Сверху на овощи выложите кусочки скумбрии. Сковороду накройте крышкой и тушите до готовности еще 25 минут.
Place the mackerel with vegetables on an original dish and garnish with parsley leaves.
Скумбрию с овощами выложите на оригинальное блюдо и украсьте листьями петрушки.