Wash the legs. Separate the thighs from the drumsticks. Prepare spices and salt. Rinse the greens, tomatoes, bell peppers thoroughly and dry. Peel the carrots; using a vegetable peeler will make it faster and more convenient. Peel onions and garlic and rinse.
Окорочка вымойте. Отделите бедра от голеней. Приготовьте специи, соль. Зелень, помидоры, болгарский перец тщательно промойте, обсушите. Морковь почистите, с помощью овощечистки это получается быстрее и удобнее. Репчатый лук и чеснок очистите от шелухи, сполосните.
Rub the legs with spices and salt, place them in the multicooker bowl and turn on the “fry” mode for 30 minutes. The legs need to be fried on both sides.
Натрите окорочка специями и солью, положите в чашу мультиварки и включите режим «жарка» на 30 минут. Нужно, чтобы окорочка обжарились с двух сторон.
Finely chop the onion into thin rings and the garlic into slices. When the chicken is fried, add onion and garlic, a little water and continue to fry.
Лук мелко порежьте тонкими кольцами, а чеснок кружочками. Когда курица обжарится, добавьте к ней лук и чеснок, немного воды и продолжайте жарить.
Cut the carrots into small cubes and place them in the multicooker bowl on top of the onions.
Морковь нарежьте не крупно брусочками и выложите в чашу мультиварки поверх лука.
Cut the bell pepper in half lengthwise, remove the green part and seeds, cut into strips and place in a bowl.
Болгарский перец разрежьте вдоль пополам, удалите зеленую часть, семена, нарежьте соломкой и выложите в чашу.
Cut the tomatoes into half circles. Place evenly in the slow cooker on top of the peppers, add salt, and add a glass of water. Close the lid and turn on the “extinguishing” mode for 20 minutes.
Помидоры порежьте на полукружья. Выложите равномерно в мультиварку на перец, присолите, добавьте стакан воды. Закройте крышку, включите режим «тушение» на 20 минут.
Chop the greens. When the mode turns off, open the lid, pour the greens into the chakhokhbili, stir, close again, and let the dish brew for 10 minutes in the “warm” mode.
Зелень измельчите. Когда режим отключится, откройте крышку, высыпите в чахохбили зелень, перемешайте, снова закройте, и дайте блюду настояться в течение 10 минут в режиме «подогрев».
Serve with fresh vegetables, such as cucumbers and tomatoes, and fresh herbs. Garnish with soy sauce and pumpkin seeds.
Подавайте со свежими овощами, например огурцами и помидорами, свежей зеленью. Украсьте соевым соусом и тыквенными семечками.