Wash the legs. Prepare spices, salt, butter and eggs. Rinse the greens, tomatoes, bell peppers thoroughly and dry. Take green bell pepper to prepare the dish; it will add brightness to the dish. Peel onions and garlic and rinse.
Окорочка вымойте. Приготовьте специи, соль, сливочное масло и яйца. Зелень, помидоры, болгарский перец тщательно промойте, обсушите. Возьмите для приготовления блюда зеленый болгарский перец, он придаст блюду яркость. Репчатый лук и чеснок очистите от шелухи, сполосните.
Remove the skin from the legs and cut them into smaller pieces.
Снимите с окорочков кожу и разделайте их на более мелкие кусочки.
Finely chop the onion. To prevent your eyes from watering, wet the knife in cold water from time to time.
Лук мелко порежьте. Чтобы глаза не слезились, смачивайте время от времени нож в холодной воде.
Cut the bell pepper in half lengthwise, remove the green “tail”, the seeds from the inside, and cut into small strips.
Болгарский перец разрежьте вдоль пополам, удалите зеленый «хвостик», семена изнутри, порежьте некрупной соломкой.
Peel the tomatoes. To do this, cut the tomatoes crosswise and place them in boiling water for 1 minute, remove and remove the skin.
Очистите помидоры от кожицы. Для этого надсеките помидоры крест на крест и опустите в кипяток на 1 минуту, выньте и удалите кожу.
Take a cauldron or any thick-walled dish, melt the butter and fry the chicken for 7-10 minutes. Add bell peppers and tomatoes to the chicken and simmer for another 10 minutes. Then add onions to the vegetables and simmer for 3-5 minutes.
Возьмите казан или любую толстостенную посуду, растопите сливочное масло и обжарьте курицу 7-10 минут. Выложите болгарский перец и помидоры к курице и тушите еще 10 минут. Затем добавьте к овощам репчатый лук, потушите 3-5 минут.
Break the eggs into a separate bowl, pour some broth from the cauldron and add to the eggs, shake everything well and pour back to the chicken.
В отдельную посуду разбейте яйца, отлейте из казана немного бульона и добавьте к яйцам, все хорошо взболтайте и вылейте назад к курице.
Add chopped parsley, salt, spices to taste, and finely chopped garlic. Simmer over low heat, covered, for another 40 minutes. Pour the finished chakhokhbili into deep plates.
Добавьте накрошенную зелень петрушки, соль, специи по вкусу, мелко нарезанный чеснок. Тушите на тихом огне под крышкой еще 40 минут. Готовое чахохбили разлейте в глубокие тарелки.
The dish turns out rich and very bright and more like a thick soup. Serve it in a deep serving plate, garnished with fresh herbs and tomato slices.
Блюдо получается наваристым и очень ярким и больше напоминает густой суп. Подайте его в глубокой порционной тарелке, украсив свежей зеленью и кусочками помидоров.