Wash the chicken. Prepare spices, salt, sour cream. Rinse the greens and tomatoes thoroughly and dry. Wash the carrots and onions.
Курицу вымойте. Приготовьте специи, соль, сметану. Зелень и помидоры тщательно промойте, обсушите. Помойте морковь и репчатый лук.
Cut the chicken into portions. Cut along the joints, this will help you get through it faster. You should get about 14 pieces.
Разделайте курицу на порционные кусочки. Режьте по суставам, так вы справитесь быстрее. Должно получиться примерно 14 кусочков.
Peel the onions and carrots and wash them. Finely chop the onions and tomatoes, and grate the carrots on a coarse grater.
Лук и морковь очистите от кожицы, вымойте. Лук и помидоры мелко нашинкуйте, а морковь натрите на крупной терке.
Fry the chicken in a frying pan on all sides for 10-12 minutes until golden brown.
Курицу обжаривайте на сковороде со всех сторон в течение 10-12 минут до образования золотистой румяной корочки.
Add prepared onions, carrots, tomatoes to the chicken and simmer, stirring occasionally, for 5 minutes.
Добавьте к курице подготовленные лук, морковь, помидоры и тушите, периодически помешивая, в течение 5 минут.
Add sour cream, herbs, spices to the vegetables, stir. Cover the pan with a lid and simmer for 20 minutes over low heat. If you want more sauce, add 100 ml of hot water along with sour cream.
Выложите к овощам сметану, зелень, специи, перемешайте. Закройте сковороду крышкой и тушите 20 минут на медленном огне. Если хотите, чтобы соуса было больше, добавьте вместе со сметаной 100 мл горячей воды.
Serve the finished chakhokhbili on the table in a common dish, garnish with herbs. You can also serve it in individual deep plates with pieces of baguette that you will dip in the sauce.
Готовое чахохбили подайте на стол в общем блюде, украсьте зеленью. Можно подать и в порционных глубоких тарелках с кусочками багета, которые будете макать в соус.