Wash the chicken. Peel the skin from the onion and rinse. Wash the greens, tomatoes, and dry everything with paper towels. Prepare salt and spices. Peel the potatoes and place them in cold water to prevent them from darkening.
Курицу вымойте. Очистите от шкурки лук, сполосните. Помойте зелень, помидоры, все высушите с помощью бумажных полотенец. Приготовьте соль, специи. Картофель очистите от кожуры, положите в холодную воду, чтобы не потемнел.
Remove the skin from the chicken. Cut it into portions. Cut along the joints, it will be more convenient and faster. You should get 12-14 pieces. Remove the skins from the tomatoes and cut the potatoes into shaped slices using a special knife. Cut the onion into thin half rings.
С курицы удалите кожу. Разделайте ее на порционные кусочки. Режьте по суставам, так будет удобнее и быстрее. Должно получиться 12-14 кусочков. С томатов снимите кожицу, картофель нарежьте на фигурные дольки с помощью специального ножа. Репчатый лук нарежьте тонкими полукольцами.
Fry the chicken in a preheated frying pan without oil for 10 minutes. Fry the onion separately until translucent and golden brown. Grind the tomatoes into puree.
Курицу жарьте на разогретой сковороде без масла 10 минут. Лук обжарьте отдельно до прозрачности и золотистого цвета. Помидоры измельчите в пюре.
Add fried onions and tomato puree to the chicken, add salt to taste and spices. Simmer for 10 minutes.
К курице добавьте обжаренный лук и томатное пюре, посолите по вкусу и добавьте специи. Тушите 10 минут.
First boil the potatoes in salted water and remove from heat 5 minutes before they are ready. Place potato wedges in the pan with the chicken, sprinkle with herbs and simmer for another 7-10 minutes.
Картофель предварительно отварите в подсоленной воде, за 5 минут до готовности уберите с огня. В сковороду с курицей выложите дольки картофеля, посыпьте зеленью и тушите еще 7-10 минут.
Place a portioned plate of chakhokhbili on a wooden board and serve with fresh tomatoes and herbs.
Порционную тарелку с чахохбили поставьте на деревянную доску и подавайте со свежими помидорами и зеленью.