Wash the thighs and let dry. Wash the greens, peppers, tomatoes, and dry everything. Prepare salt, spices, garlic, vegetable oil.
Бедрышки вымойте, дайте обсохнуть. Помойте зелень, перец, помидоры, все высушите. Приготовьте соль, специи, чеснок, растительное масло.
Remove the skin from the prepared chicken thighs, so as not to cut the meat.
С подготовленных куриных бедер аккуратно, чтобы не надсечь мясо, снимите кожу.
Peel the onion and garlic, rinse and finely chop. Cut the chili pepper in half lengthwise and remove the seeds. Leave the seeds if you want to increase the heat. Also finely chop the pepper.
Лук, чеснок очистите от шелухи, сполосните и мелко измельчите. Перец чили разрежьте вдоль пополам и удалите семена. Оставьте семена, если хотите увеличить остроту. Перец также мелко порубите.
Remove the skins from the tomatoes, after dousing them with boiling water. Using a sharp knife, finely chop the soft tomatoes.
С помидоров снимите кожицу, предварительно обдав кипятком. С помощью острого ножа мелко нарежьте мягкие помидоры.
Heat a frying pan, preferably with a non-stick coating. Place the chicken on it and fry on each side for 5 minutes to form a light crust. Then add the chopped onion and fry for another 3 minutes.
Разогрейте сковороду, лучше с антипригарным покрытием. Выложите на нее курицу и обжаривайте с каждой стороны по 5 минут, чтобы образовалась светлая корочка. Затем выложите нарезанный лук и еще обжаривайте 3 минуты.
Add prepared tomatoes, garlic, chili pepper to the thighs. Salt to taste and season with spices. Reduce the heat and simmer until the chicken is cooked through for 20-30 minutes. Place the finished dish in a deep bowl or portion tureen.
Добавьте к бедрам подготовленные помидоры, чеснок, перец чили. Посолите по вкусу и приправьте специями. Огонь сделайте медленнее и тушите до готовности курицы 20-30 минут. Готовое блюдо выложите в глубокую мисочку или порционную супницу.
Chakhokhbili goes well with noodles. Place noodles on a serving plate, and chakhokhbili with sauce next to it. Garnish with chopped herbs. Another option: make a wide nest of noodles in the center of a portioned dish. Carefully place a couple of pieces of chakhokhbili in the middle of the nest and pour over the sauce and sprinkle with herbs.
Чахохбили прекрасно подойдет к лапше. Выложите на порционную тарелку лапшу, а рядом чахохбили с соусом. Украсьте рубленной зеленью. Еще один вариант: сделайте из лапши широкое гнездышко в центре порционного блюда. В середину гнезда аккуратно выложите пару кусочков чахохбили и полейте соусом, посыпьте зеленью.