Recipes / Cheese fondue with egg Сырное фондю с яйцом
This dish is the real pride of Switzerland. Fondue comes in different varieties. It is also prepared in a salted form using cheese, eggs and milk, champignons, sweet peppers, apples, smoked potatoes, ham, and in a sweet form with the addition of chocolate. Fondue is a wonderful dish prepared for company.
Это блюдо — настоящая гордость Швейцарии. Фондю бывает разнообразным. Его готовят как в солёном варианте — с сыром, яйцами и молоком, а также с шампиньонами, сладким перцем, яблоками, копчёной картофелиной и ветчиной — и в сладком виде, когда в блюдо добавляют шоколад. Фондю — прекрасное блюдо, которое идеально подходит для компании.
Steps / Шаги:
Prepare food by weight. Cut the bread into slices. Remove the egg in advance so that it is at room temperature.
Подготовьте продукты по весу. Хлеб нарежьте ломтиками. Заранее достаньте яйцо, чтобы оно было комнатной температуры.
Take the cheese. Cut the suluguni into cubes of approximately 1 cm. Grate the hard cheese on a medium or coarse grater.
Возьмите сыр. Сулугуни нарежьте на кубики примерно 1 см. Твердый сыр натрите на среднюю или крупную терку.
Cut the bread into 1.5-2 centimeter cubes. If desired, dry them lightly in a frying pan without oil.
Хлеб нарежьте на кубики 1,5-2 сантиметра. При желании подсушите их слегка на сковороде без масла.
Add cream to the pan and stir. Place the container on the fire. Mix 2 tablespoons cream and cheeses. Melt until smooth, stirring.
В кастрюлю внесите сливки и перемешайте. Поставьте емкость на огонь. Смешайте 2 столовые ложки сливок и сыры. Плавьте до однородной массы помешивая.
Separate the yolk from the white. Remove the container with cream and cheeses from the heat and pour in the egg mixed with the rest of the cream. Mix everything.
Отделите желток от белка. Снимите с огня емкость со сливками и сырами и влейте яйцо, смешанное с остальными сливками. Все перемешайте.
Place the container on the burner and serve the fondue with bread and cheese.
Поставьте емкость на горелку и подавайте фондю с хлебом и сыром.