Prepare the ingredients required for the dish in the required quantities. Clean the mackerel from the insides, remove the head, tail and fins and rinse the fish with water inside and out. Peel the vegetables and rinse with water to remove dirt.
Подготовьте требуемые для блюда ингредиенты в необходимом количестве. Скумбрию очистите от внутренностей, удалите голову, хвост и плавники и промойте рыбу водой внутри и снаружи. Овощи очистите от кожуры и ополосните водой от грязи.
Cut the cleaned fish in half lengthwise, then cut each half into medium-sized pieces, rub with salt and spices to taste.
Очищенную рыбу разрежьте вдоль пополам, затем нарежьте каждую половинку на кусочки среднего размера, натрите солью и специями по вкусу.
Cut the onion into thin rings, remove the peas from the jar and place in a deep bowl. Place the chopped onion in a frying pan heated with oil and fry until golden, then transfer it to a plate.
Лук нарежьте тонкими колечками, горошек извлеките из банки и выложите в глубокую посуду. Измельченный лук выложите на разогретую с маслом сковороду и обжаривайте до золотистого вида, затем переложите его в тарелку.
Cut the bell pepper, cored and seeded, into rings, cut the tomatoes into medium-sized slices. Place the chopped tomatoes in a frying pan to fry for about 3-4 minutes, then add the bell pepper to them and continue to simmer the vegetables for a few more minutes.
Болгарский перец, очищенный от сердцевины и семян, нарежьте кольцами, помидоры разрежьте на дольки среднего размера. Отправьте измельченные помидоры в сковороду обжариваться примерно 3-4 минуты, затем присоедините к ним болгарский перец и продолжайте тушить овощи еще несколько минут.
Place the prepared ingredients in layers in a pot: place the bottom layer of mackerel, place fried tomatoes, peppers and peas on top.
Подготовленные ингредиенты выложите слоями в горшок: нижний слой выложите из скумбрии, сверху уложите обжаренные помидор, перец и горошек.
Place the top layer of the dish from fried onion rings, pour a small amount of water into the pot and place in an oven preheated to 200 ° C, bake for 20 minutes.
Верхний слой блюда выложите из обжаренных колец лука, влейте в горшок небольшое количество воды и отправьте в духовую печь, разогретую до 200 ° С, запекаться в течение 20 минут.
Place the nutritious mackerel, baked with juicy vegetables in the oven, into portioned plates while hot, garnish with finely chopped herbs and pour over the gravy resulting from baking the dish.
Питательную скумбрию, запеченную с сочными овощами в духовке, выложите в порционные тарелки в горячем виде, украсьте мелкорубленной зеленью и полейте подливкой, образовавшейся от запекания блюда.