Recipes / Homemade mackerel sausages Домашние колбаски из скумбрии
Mackerel is a fish that lives in the Atlantic, Black, Mediterranean, Northern, Marmara, White, and Barents seas. Also known in the world as mackerel and troublemaker. Due to the high content of vitamins D and B12, macro- and microelements (phosphorus, potassium, iodine, sodium, manganese), consumption of mackerel has a positive effect on the circulatory, cardiovascular, and nervous systems. Experts also advise eating mackerel to improve the condition of the skin, hair, and strengthen bone tissue.
Скумбрия — рыба, обитающая в Атлантическом, Черном, Средиземном, Северном, Мраморном, Белом и Баренцевом морях. Ее также называют макрелью и баламутом. Благодаря высокому содержанию витаминов D и B12, а также макро- и микроэлементов (фосфор, калий, йод, натрий, марганец) употребление скумбрии положительно влияет на кровеносную и сердечно-сосудистую системы, а также на нервную. Плюс специалисты рекомендуют включать её в рацион для улучшения состояния кожи, волос и укрепления костной ткани.
Steps / Шаги:
Prepare the necessary ingredients and defrost the fish.
Подготовьте необходимые ингредиенты, разморозьте рыбу.
Cut the fish, remove entrails and bones, and rinse. Fillet it. Peel the onion and cut into medium slices. Cut the lard into small pieces.
Разделайте рыбу, очистите от внутренностей, костей, промойте. Разберите на филе. Лук очистите, нарежьте средними дольками. Сало порежьте небольшими кусочками.
Pass the fish fillet, onion and pieces of lard through a fine grinder.
Через мелкую решетку мясорубки пропустите рыбное филе, лук и кусочки сала.
Beat the egg into the fish mixture. Salt and pepper everything, mix until smooth.
К рыбной массе вбейте яйцо. Все посолите, поперчите, смешайте до однородного состояния.
Carefully form the resulting minced meat into sausages and roll them in breadcrumbs.
Из полученного фарша аккуратно сформируйте колбаски, обваляйте их в панировочных сухарях.
Heat a frying pan, pour in vegetable oil. Fry the sausages on both sides over medium heat. Place the sausages in a baking dish. Preheat the oven to 180˚C. Cook for 10-15 minutes.
Разогрейте сковороду, влейте растительное масло. Обжарьте колбаски с обеих сторон на среднем огне. Выложите колбаски в форму для запекания. Разогрейте духовку до 180˚С. Готовьте 10-15 минут.
Serve the sausages warm with freshly boiled mashed potatoes, rice or roasted vegetables.
Подавайте колбаски теплыми к свежеотваренному картофельному пюре, рису или запеченным овощам.