Wash and dry the chicken. Peel and wash the carrots and potatoes. Preheat the oven.
Курицу помойте и обсушите. Морковь и картофель почистите и помойте. Духовку нагрейте.
Divide the chicken into pieces and rinse. Rub the pieces of meat with salt, pepper and adjika.
Курицу разделите на части и промойте. Натрите куски мяса солью, перцем и аджикой.
Cut the peeled and washed potatoes into medium slices or thin rings so that they bake faster.
Очищенный и промытый картофель нарежьте средними ломтиками либо тонкими колечками, чтобы он быстрее запекся.
Cut the onion and carrots into thin half rings, chop the garlic coarsely. Cut the tomatoes into quarters.
Лук и морковь нарежьте тонкими полукольцами, чеснок крупно порубите. Помидоры нарежьте на четвертинки.
Place all the prepared vegetables and meat into a baking sleeve, add salt and pepper, add spices and bay leaves, pour in a small amount of water and mix gently, shaking the tied sleeve.
В рукав для запекания сложите все подготовленные овощи, мясо, посолите, поперчите, добавьте специи и лавровый лист, влейте небольшое количество воды и аккуратно перемешайте, потряхивая завязанный рукав.
Bake chakhokhbili in an oven preheated to 180°C for 40 minutes. Remove the pan from the oven, cut the roasting sleeve to brown the chicken, and place back in the oven for another 10 minutes.
Запекайте чахохбили в нагретой до 180°C духовке в течение 40 минут. Достаньте форму из духовки, разрежьте рукав для запекания, чтобы курица подрумянилась, и отправьте обратно в духовку еще на 10 минут.
Serve the dish hot, sprinkled with fresh herbs, and also serve sour cream or garlic sauce.
Подавайте блюдо горячим, посыпав свежей зеленью, также подайте сметану или чесночный соус.