Clean the mackerel from entrails and membranes, remove the heads, tails and fins. Rinse the fish thoroughly, marinate in lemon juice with salt, ground white pepper and fish spices. Cover the mackerel and refrigerate for 30 minutes. Peel the onion, wash it and cut it into thin half rings. Peel the potatoes, rinse and cut into medium slices. Preheat the oven.
Очистите скумбрию от внутренностей и пленок, удалите головы, хвосты и плавники. Рыбу тщательно промойте, замаринуйте в соке лимона с солью, белым молотым перцем и специями для рыбы. Накройте скумбрию и уберите в холодильник на 30 минут. Лук очистите, помойте и нарежьте тонкими полукольцами. Картофель очистите, промойте и нарежьте средними дольками. Нагрейте духовку.
In a deep bowl, mix the chopped vegetables with salt, pepper, potato spices and vegetable oil.
В глубокой миске смешайте нарезанные овощи с солью, перцем, специями для картофеля и растительным маслом.
Line a baking tray with foil. Place vegetables evenly on it and place pickled mackerel on them. Cover everything with another layer of foil, tucking the top and bottom layers of foil together.
Противень для запекания застелите фольгой. Выложите на нее равномерно овощи, на них уложите замаринованные скумбрии. Накройте все еще одним слоем фольги, завернув верхний и нижний слой фольги друг с другом.
Send the fish in foil to bake in an oven preheated to 200 degrees for 40 minutes. Serve the dish hot, sprinkled with fresh herbs.
Отправьте рыбу в фольге запекаться в нагретую до 200 градусов духовку на 40 минут. Подавайте блюдо горячим, посыпав свежей зеленью.
Prepare Polish or garlic sauce for the baked mackerel dish.
Приготовьте к блюду из запеченной скумбрии соус «Польский» или чесночный.