Defrost the fish, make an incision on the abdomen from the tail to the head. Remove gills, fins and membranes. Rinse well. Sprinkle the fish with salt, pepper, spices, lemon juice and put it in the refrigerator to marinate for half an hour. Peel the onion, wash it and cut it into thin rings. Cut the lemon into rings as well. Preheat the oven.
Разморозьте рыбу, сделайте надрез на брюшке от хвоста к голове. Удалите жабры, плавники и пленки. Хорошо промойте. Посыпьте рыбу солью, перцем, специями, полейте лимонным соком и уберите в холодильник мариноваться на пол часа. Лук очистите, помойте и нарежьте тонкими кольцами. Лимон так же нарежьте кольцами. Духовку нагрейте.
Cover a baking dish with foil and place the marinated fish on it. Place lemon and onion rings tightly inside the mackerel, sprinkle with dried dill and bake at 180 degrees for 40 minutes. Serve the fish hot, garnished with fresh dill.
Форму для запекания застелите фольгой, выложите на нее замаринованную рыбу. Внутрь скумбрии плотно уложите кольца лимона и лука присыпьте сушенным укропом и отправьте запекаться при температуре 180 градусов на 40 минут. Подавайте рыбу горячей, украсив свежим укропом.
Serve boiled or baked potatoes as a side dish for baked mackerel.
На гарнир к печенной скумбрии подайте отварной или запеченный картофель.