Clean the mackerel from entrails and films, cut off the head and fins and rinse thoroughly.
Скумбрию очистите от внутренностей, пленок, отрежьте голову, плавники и тщательно промойте.
Pour a measured amount of water into a saucepan, bring to a boil and add salt, sugar and tea. Boil the brine for 3 minutes, strain and cool.
В кастрюлю налейте отмеренное количество воды, доведите до кипения и добавьте соль, сахар и чай. Кипятите рассол 3 минуты, процедите и охладите.
Cut the cleaned fish into small pieces and place in a container in which the fish will be marinated. Sprinkle the mackerel with cilantro and pepper, lay out the prunes and pour in the cooled brine. Close the container tightly and put it in the refrigerator to marinate for 4 days. Serve the fish garnished with finely chopped green onions.
Нарежьте очищенную рыбу не большими кусками, сложите в контейнер, в котором рыба будет мариноваться. Посыпьте скумбрию кинзой и перцем, выложите чернослив и залейте остывшим рассолом. Контейнер плотно закройте и уберите в холодильник мариноваться в течении 4 дней. Подавайте рыбу украсив мелко нарезанным зелены луком.
Serve salted fish with chips and brown bread.
Подайте соленую рыбу с жареным картофелем и черным хлебом.