Clean the mackerel from entrails and films, rinse well and cut into boneless fillets. Peel and chop the garlic. Wash and dry fresh herbs. Preheat the oven.
Очистите скумбрию от внутренностей, пленок, хорошо промойте и разделайте на филе без костей. Чеснок очистите и измельчите. Свежую зелень помойте и обсушите. Духовку нагрейте.
Using a blender, chop and mix Provençal herbs, salt, allspice and black peppercorns and rosemary. Sprinkle the resulting spice onto the fish fillets only on the side where the meat is clean.
С помощью блендера измельчите и смешайте прованские травы, соль, душистый и черный перец горошком и розмарин. Посыпьте полученной специей филе рыбы только с той стороны, где чистое мясо.
Place several lemon rings on the bottom in a suitable form that is the size of the fish, place the fish fillet skin side down on top and cover with sprigs of fresh herbs, a few pieces of each type. Pour white wine over the fish and sprinkle with the juice of one lemon. Cover the pan and marinate in the refrigerator for an hour.
В подходящую форму по размеру рыбы уложите на дно несколько колечек лимона, сверху уложите филе рыбы кожей вниз и накройте веточками свежей зелени по несколько штук каждого вида. Залейте рыбу белом вином и сбрызните соком одного лимона. Форму накройте и уберите мариноваться в холодильник на час.
Remove the marinated fillet from the marinade, dry and brush with olive oil. Measure out more foil so that you can wrap the fish in it twice. Place a couple of slices of lemon from the marinade on the edge of the foil, place one fillet on it, skin side down, sprinkle the fillet with chopped garlic and herbs from the marinade. Grease the second fillet with oil and place it on top of the first fillet so that the skin is on top, and with the lemon from the marinade.
Промаринованное филе выньте из маринада, обсушите и смажьте оливковым маслом. Отмерьте побольше фольги так, чтоб два раза можно было в нее завернуть рыбу. На край фольги положите пару кружков лимона с маринада, на него одно филе кожей вниз, посыпьте филе измельченным чесноком и зеленью с маринада. Второе филе тоже смажьте маслом и положите его на первое филе так, чтоб кожа была сверху, а нее лимоном с маринада.
Wrap the prepared mackerel in foil in two layers and make a couple of punctures with a toothpick. Bake the fish in an oven preheated to 180 degrees for 45 minutes. Serve the dish hot on a serving plate with fresh herbs.
Заверните подготовленную скумбрию в фольгу в два слоя и сделайте пару проколов зубочисткой. Запекайте рыбу в нагретой до 180 градусов духовке в течение 45 минут. Подавайте блюдо горячим на порционной тарелке со свежей зеленью.
Prepare mashed potatoes for a side dish and serve with homemade pickles.
Приготовьте к скумбрии на гарнир картофельное пюре и подайте с домашними соленьями.