Peel and wash all vegetables except garlic. Cut the skin of the tomatoes crosswise. Finely chop the onion, cut the carrots and pepper into slices.
Все овощи кроме чеснока почистите и помойте. Кожицу томатов крестообразно надрежьте. Лук мелко нарежьте, морковь и перец нарежьте кружочками.
Pour water into the cauldron and place it on the fire. After boiling, remove from heat and add tomatoes to boiling water. Bring them out after a few minutes and peel them.
Налейте в казан воду и поставьте на костер. После закипания снимите с огня и положите в кипяток помидоры. Доставьте их через несколько минут и очистите от кожицы.
Place an empty cauldron on the fire, put butter and chopped meat into it. Fry until golden brown and add onions and carrots. Continue simmering for another 5-7 minutes until the onion becomes translucent.
Пустой казан поставьте на огонь, выложите в него сливочное масло и нарезанное мясо. Обжарьте до румяной корочки и добавьте лук с морковью. Продолжайте томить ещё 5-7 минут, пока лук не станет прозрачным.
Add peppers, tomatoes and tomato paste to the cauldron with meat and vegetables. Mix everything well, add salt and spices. Place a head of garlic on top.
Добавьте в казан с мясом и овощами перец, помидоры и томатную пасту. Все хорошенько перемешайте, добавьте соль и специи. Сверху положите головку чеснока.
Cook chakhokhbili for another 20 minutes, do not forget to stir periodically. Then remove from heat, cover and let stand for another 10 minutes. The dish is ready.
Готовьте чахохбили ещё 20 минут, не забывайте периодически помешивать. Затем снимите с огня, накройте крышкой и дайте постоять ещё 10 минут. Блюдо готово.
Place the dish on a plate and serve with fresh herbs.
Выложите блюдо на тарелку и подавайте к столу со свежей зеленью.