Peel and chop the garlic. Wash the mackerel, remove the head and entrails and fillet it. Peel and wash the potatoes.
Чеснок почистите и измельчите. Скумбрию помойте, удалите голову, внутренности и сделайте из нее филе. Картофель почистите и помойте.
Mix garlic with paprika, salt and 2 tbsp. olive oil. Brush the mackerel with the prepared marinade and leave to marinate for 40-60 minutes.
Смешайте чеснок с паприкой, солью и 2 ст.л. оливкового масла. Смажьте скумбрию приготовленным маринадом и оставьте мариноваться на 40-60 минут.
After the specified time has passed, place the mackerel on baking paper, sprinkle with salt and pepper. Place the fish in an oven preheated to 200 degrees and cook for 10-12 minutes.
По истечению указанного времени выложите скумбрию на бумагу для выпечки, посыпьте солью и перцем. Поставьте рыбу в разогретую до 200 градусов духовку и готовьте 10-12 минут.
Boil the potatoes in salted water, drain the water and use a blender or masher to puree. For the sauce, mix mustard with vinegar, saffron and olive oil. Mix everything well.
Отварите картофель в подсоленной воде, слейте воду и с помощью блендера или толкушки сделайте пюре. Для соуса смешайте горчицу с уксусом, шафраном и оливковым маслом. Хорошенько все перемешайте.
Place mashed potatoes on the bottom of the plate, place mackerel on top and pour the sauce over the dish.
На дно тарелки выложите картофельной пюре, наверх выложите скумбрию и полейте блюдо соусом.