Cut the chicken into pieces and rinse. Remove the skin from the tomato using boiling water and cut into small cubes. Peel the onion, wash it and chop it into thin half rings. Peel and chop the garlic. Wash the sweet pepper, remove the core and cut into small pieces. Wash the greens, dry and finely chop.
Курицу разделайте на части и промойте. С помидор снимите кожицу с помощью кипятка и нарежьте небольшими кубиками. Лук очистите, помойте и нашинкуйте тонкими полукольцами. Чеснок очистите и измельчите. Сладкий перец помойте, удалите сердцевину и нарежьте небольшими кусочками. Зелень промойте, обсушите и мелко нарежьте.
Fry the chicken parts in a preheated, dry, deep frying pan until golden brown.
Обжарьте части курицы на разогретой, сухой, глубокой сковороде до золотистого цвета.
In a separate frying pan, heated with oil, fry the onion until soft, add sweet peppers and tomatoes, pour in the wine, salt, season with spices and simmer for 15 minutes, stirring occasionally.
В отдельной сковороде, разогретой с маслом, обжарьте лук до мягкости, добавьте сладкий перец и помидоры, влейте вино, посолите, приправьте специями и тушите в течение 15 минут, периодически помешивая.
Place the stewed vegetables in the pan with the chicken, stir and simmer for another 10 minutes. Then add chopped garlic and herbs, stir again and bring to readiness. Serve the dish hot, sprinkled with fresh herbs.
Тушеные овощи переложите в сковороду с курицей, перемешайте и тушите еще минут 10. Затем добавьте измельченные чеснок и зелень, снова перемешайте и доведите до готовности. Подавайте блюдо горячим, посыпав свежей зеленью.
Serve fresh pita bread and garlic sauce with chakhokhbili and chicken.
Подайте к чахохбили с курицей свежий лаваш и чесночный соус.