Clean the mackerel from entrails and films, rinse and cut into boneless fillets. Soak the fish for 30 minutes first in vinegar, and then for another 30 minutes in liquor. Peel the garlic. Wash the green garlic, dry it and cut only the white part of the stem into small feathers. Soak the bread in a small amount of water.
Скумбрию очистите от внутренностей, пленок, промойте и разделайте на филе без костей. Замочите рыбу на 30 минут вначале в уксусе, а потом еще на 30 минут в ликере. Чеснок очистите. Зеленый чеснок промойте, обсушите и нарежьте только белую часть стебля небольшими перьями. Хлеб замочите в небольшом количестве воды.
Prepare the sauce by mixing milk, 50 g of olive oil, almonds, salt, garlic and squeezed-out bread in a blender until smooth.
Приготовьте соус, смешав в блендере до однородной массы молоко, 50 г оливкового масла, миндаль, соль, чеснок и отжатый от воды хлеб.
In a preheated frying pan with olive oil, fry the chopped garlic stalks for 2 minutes, stirring them occasionally and adding a little salt.
На разогретой сковороде с оливковым маслом обжарьте в течение 2 минут нарезанные стебли чеснока, периодически помешивая их и слегка присолив.
Carefully cut the marinated mackerel into thin slices. Serve the dish by placing the fish and sauce on a serving plate, sprinkled with fried garlic and chia.
Маринованную скумбрию аккуратно нарежьте не толстыми порционными ломтиками. Подайте блюдо выложив рыбу с соусом на порционную тарелку, посыпав обжаренным чесноком и чиа.
Serve the fish appetizer by spreading a small amount of sauce on three sides of the plate, place slices of mackerel across the plate, and carefully place garlic stalks on top and sprinkle generously with chia seeds.
Подайте рыбную закуску, выложив соус небольшим количеством по трем сторонам тарелки, поперек тарелки выставьте ломтики скумбрии, а сверху аккуратно разложите стебли чеснока и обильно посыпьте семенами чиа.