Grate the cheese on a coarse grater. Peel the garlic and flatten it with the blade of a knife. Bake chicken fillet and champignons in advance in the oven or boil. Cut the pears into large pieces. Peel the carrots, boil until half cooked and cut into cubes. Divide the broccoli into florets and place in boiling water for 2 minutes, then drain in a colander. Cut the baguette into cubes.
Сыр натрите на крупной терке. Чеснок очистите, расплюсните лезвием ножа. Куриное филе и шампиньоны заранее запеките в духовке или отварите. Груши порежьте крупными кусочками. Морковь очистите, отварите до полуготовности и порежьте кубиками. Брокколи разделите на соцветия и опустите в кипящую воду на 2 минуты, затем откиньте на дуршлаг. Багет порежьте кубиками.
Grease the inside of the fondue pot with garlic, pour in the wine, leaving the garlic on the bottom. Place on the fire and after boiling, cook for 1 minute, reducing the flame. Then remove the garlic.
Фондюшницу изнутри смажьте чесноком, влейте вино, оставив чеснок на дне. Поставьте на огонь и после закипания готовьте 1 минуту, уменьшив пламя. Затем чеснок удалите.
Combine cheese with starch and add little by little to wine, stirring constantly. Place baguette cubes on a baking sheet, sprinkle with vegetable oil and dry at 170°C in the oven.
Соедините сыр с крахмалом и понемногу добавляйте в вино, постоянно помешивая. На противень положите кубики багета, сбрызните растительным маслом и подсушите при t 170°С в духовке.
Wait for the cheese to melt completely and add rum, lemon juice, nutmeg and stir.
Дождитесь, когда сыр расплавится полностью и добавьте ром, лимонный сок, мускатный орех и размешайте.
Place the fondue maker on a special stand and turn on the heat, place the diced foods around.
Поставьте фондюшницу на специальную подставку и включите подогрев, разложите вокруг нарезанные кубиками продукты.
Fondue is eaten with special forks, cubes of food are pricked on them and dipped in cheese sauce, and then twisted, wrapping the cheese around the piece. For convenience, place a small plate for each guest so that the cheese does not drip onto the table.
Фондю едят специальными вилочками, накалывают на них кубики продуктов и макают в сырный соус, а затем крутят, наматывая сыр на кусочек. Для удобства каждому гостю поставьте маленькую тарелочку, чтобы сыр не капал на стол.