Wash the mackerel and dry with paper towels. Defrost the dough. Rinse the vegetables. Separate the yolk from the white. Preheat the oven.
Скумбрию помойте, обсушите бумажными полотенцами. Разморозьте тесто. Овощи промойте. Отделите желток от белка. Нагрейте духовку.
Clean the mackerel from entrails and films and cut into boneless fillets. Cut the onion into thin half rings, grate the carrots on a fine grater.
Скумбрию очистите от внутренностей, пленок и разделайте на филе без костей. Лук нарежьте на тонкие полукольца, морковь натрите на мелкой терке.
In a preheated frying pan with butter, fry the onions and carrots until golden brown.
На разогретой сковороде со сливочным маслом обжарьте лук и морковь до золотистого цвета.
On a floured board, lightly roll out the dough and cut into 4 equal layers. Beat the yolk.
На припыленном мукой столе, слегка раскатайте тесто и разрежьте на 4 одинаковых пласта. Взбейте желток.
Place a small amount of fried vegetables in the middle of each layer, with half a fish fillet on top. To the right and left of the fish, make longitudinal, frequent cuts and weave a braid out of them so that the fish is inside the dough. Brush the top with yolk.
На середину каждого пласта уложите небольшое количество обжаренных овощей, сверху половинки рыбного филе. Справа и слева от рыбы сделайте продольные, частые надрезы и сплетите из них косу так, чтоб рыба была внутри теста. Смажьте сверху желтком.
Transfer the dough with fish to a baking tray and bake in an oven preheated to 180°C for 30 minutes. Serve the fish pie warm.
Переложите тесто с рыбой на противень для запекания и отправьте в нагретую до 180°C духовку запекаться на 30 минут. Подавайте пирог с рыбой в теплом виде.
Serve the pie with fish soup or fish soup, or as a separate dish, garnished with fresh herbs.
Подайте пирог с рыбным супом или ухой либо как самостоятельное блюдо, украсив свежей зеленью.