Prepare food by weight, wash fish and dry with paper towels.
Подготовьте продукты по весу, рыбу промойте и обсушите бумажными полотенцами.
Clean the mackerel from entrails and membranes and cut into boneless fillets. Rub the prepared fish fillet with a mixture of salt and sugar, then brush with grated garlic on all sides.
Очистите скумбрию от внутренностей и пленок и разделайте на филе без костей. Подготовленное рыбное филе натрите смесью соли и сахара, затем смажьте со всех сторон натертым чесноком.
Peel the garlic, rinse and grate on a fine grater. Using a blender, grind the bay leaf.
Чеснок очистите, промойте и натрите на мелкой терке. С помощью блендера измельчите лавровый лист.
Mix garlic with chopped bay leaf, coriander and pepper and sprinkle the resulting mixture onto the mackerel fillets.
Чеснок смешайте с измельченным лавровым листом, кориандром и перцем и посыпьте полученной смесью филе скумбрии.
Place the fish on top of each other in pairs and wrap tightly in cling film. Leave the mackerel to marinate at room temperature for 3-5 hours or put it in the refrigerator overnight.
Сложите рыбу друг на друга попарно и плотно заверните в пищевую пленку. Оставьте мариноваться скумбрию при комнатной температуре на 3-5 часов или уберите в холодильник на всю ночь.
Freeze the marinated mackerel for a while before serving, then cut into portions. Serve garnished with fresh herbs. Prepare fried or boiled potatoes for pickled mackerel.
Маринованную скумбрию перед подачей немного заморозьте, затем нарежьте на порционные куски. Подайте, украсив свежей зеленью. Приготовьте к маринованной скумбрии жареную или отварную картошку.