Thaw the mackerel, clean it of entrails and films, cut off the head and fins, remove the bones and rinse. Prepare the products according to the list.
Скумбрию разморозьте, очистите от внутренностей и пленок, срежьте голову, плавники, удалите кости и промойте. Подготовьте продукты по списку.
Brush the prepared fish with a little olive oil and soy sauce.
Подготовленную рыбу смажьте небольшим количеством оливкового масла и соевым соусом.
Peel and rinse the potatoes. Boil the potatoes in salted water until tender. Cool, peel and grate on a fine grater.
Картофель очистите и промойте. Отварите картофель в подсоленной воде до готовности. Остудите, очистите и натрите на мелкой терке.
Peel the garlic and onion, rinse and finely chop. In a heated frying pan with oil, fry the onion and garlic until golden brown.
Чеснок и лук почистите, промойте и мелко нарежьте. На разогретой сковороде с маслом обжарьте лук с чесноком до золотистого цвета.
Wash the mushrooms and cut into small cubes. In a separate frying pan, fry finely chopped mushrooms until golden brown, lightly salt and pepper.
Грибы промойте и нарежьте мелкими кубиками. На отдельной сковороде обжарьте мелко нарезанные грибы до румяности, слегка посолите и поперчите.
Grate both types of cheese separately on a fine grater. Line a baking dish with foil and grease it with olive oil. Place the mackerel on a baking sheet, sprinkle it with dry herbs and pepper.
Натрите на мелкой терке по отдельности оба вида сыра. Форму для запекания застелите фольгой и смажьте ее оливковым маслом. Уложите скумбрию на противень, посыпьте ее сухими травами и перцем.
On top of the fish, place layers of fried onions and garlic, sprinkle with grated processed cheese, then mushrooms, potatoes, salt and pepper to taste and sprinkle with grated hard cheese on top. Bake mackerel with vegetables in an oven preheated to 180°C for 35 minutes.
Сверху на рыбу уложите слоями вначале обжаренный лук с чесноком, посыпьте тертым плавленым сырком, затем грибы, картофель, посолите и поперчите по вкусу и сверху засыпьте тертым твердым сыром. Запекайте скумбрию с овощами в разогретой до 180°C духовке в течение 35 минут.
Serve the dish hot, sprinkled with fresh herbs. Also serve the dish with Tartar or Polish sauce.
Подавайте блюдо горячим, посыпав свежей зеленью. Также подайте к блюду соус «Тартар» или «Польский».