Thaw the fish first and wash it. Rinse the cilantro and lemon. Prepare the required amount of salt and vegetable oil.
Рыбу предварительно разморозьте, вымойте. Ополосните кинзу, лимон. Подготовьте необходимое количество соли и растительное масло.
Cut the fish: cut off the head, cut the fish along the belly, remove all the entrails, carefully remove the backbone. Do not remove the skin, do not remove the tail: this is necessary so that the fillet does not spread and keeps its shape.
Разделайте рыбу: отрежьте голову, рыбу надрежьте вдоль брюшка, удалите все внутренности, аккуратно удалите хребет. Кожу не снимайте, хвостик не удаляйте: это нужно для того, чтобы филе не расползалось и держало форму.
Cut the lemon into thin slices, approximately 1-2 millimeters thick. Separate the cilantro leaves from the branches and chop finely.
Лимон нарежьте тонкими дольками, по толщине примерно 1-2 миллиметра. Листья кинзы отделите от веточек и мелко порубите.
Unfold the prepared fish fillet like an open book and fry in a small amount of vegetable oil for 7-10 minutes on each side.
Подготовленное филе рыбы разверните наподобие открытой книжки, и обжарьте на небольшом количестве растительного масла по 7-10 минут с каждой стороны.
Place the finished fish on a wide dish, skin side down, garnish with lemon slices and chopped herbs.
Готовую рыбу выложите на широкое блюдо кожей вниз, украсьте дольками лимона и рубленой зеленью.