Wash tomatoes, pears, hot peppers, parsley, ginger root. Pat dry to remove excess moisture. Cut the lemon in half.
Помойте помидоры, груши, острый перчик, петрушку, корень имбиря. Обсушите, чтобы не было лишней влаги. Лимон разрежьте пополам.
Prepare the pears as follows: first cut the pear in half, then each half into thin slices, then chop the slices into thin strips and the strips into cubes.
Подготовьте груши следующим образом: сначала разрежьте грушу пополам, затем каждую половинку на тонкие ломтики, далее ломтики нашинкуйте тонкой соломкой, а соломку – кубиками.
Peel the tomatoes and cut into small cubes. Also cut the onion into small cubes. Finely chop the parsley and garlic. Remove the seeds from the hot pepper and finely chop the pulp. Peel the ginger and grate it on a fine grater.
У помидор снимите кожицу, порежьте мелкими кубиками. Также мелкими кубиками нарежьте лук. Мелко порубите петрушку и чеснок. У острого перчика выньте семена, а мякоть мелко порежьте. Имбирь очистите от кожуры, натрите на мелкой терке.
Mix all ingredients thoroughly in a deep bowl, add salt and pepper to taste, add lemon juice and mix again. Place the sauce in a saucepan or deep bowl and let sit for at least 60 minutes.
Тщательно смешайте все ингредиенты в глубокой миске, посолите, поперчите по вкусу, полейте соком лимона и еще раз перемешайте. Выложите соус в соусницу или глубокую мисочку и дайте настояться хотя бы 60 минут.
Serve the salsa in a nice sauce boat or in individual bowls, garnished with a sprig of parsley and chopped pear.
Сальсу подавайте в общем красивом соуснике, либо в порционных мисочках, украсив веточкой петрушки и нарезанной грушей.