Prepare the ingredients according to the list. Rinse the chicken thoroughly and dry with paper towels. Wash the tomatoes, herbs, onions and garlic. Peel the onion.
Приготовьте продукты по списку. Курицу тщательно промойте, обсушите бумажными полотенцами. Помойте помидоры, зелень, лук и чеснок. Лук очистьте от шелухи.
Wash the chicken and remove the skin. Cut it into small portions.
Вымойте курицу, снимите с нее кожу. Разрежьте ее на небольшие порционный куски.
Pour vegetable oil into a deep frying pan and place the chicken pieces there and fry over high heat for 4-5 minutes.
В глубокую сковороду налейте растительное масло и выложите туда кусочки курицы и обжарьте на сильном огне 4-5 минут.
Add finely chopped onion to the pan with the fried chicken. Continue frying for another 5 minutes.
Добавьте мелко нарезанный лук в сковороду к обжаренной курице. Продолжайте жарить еще 5 минут.
Place the tomatoes in boiling water for a couple of minutes. Remove and run them under cold running water until the skins burst. Pull it and remove it. Cut the tomatoes into squares. Add them to the pan and simmer for 10 minutes.
Опустите помидоры в кипяток на пару минут. Достаньте и опустите их под проточную холодную воду, пока кожица не лопнет. Потяните за нее и удалите. Нарежьте помидоры квадратиками. Добавьте их в сковороду и тушите 10 минут.
Finely chop the parsley. Add parsley, basil, suneli hops, bay leaf and cognac to the stewed chicken and tomatoes. Cover the pan with a lid and cook the chakhokhbili for another 20 minutes. Finely chop the garlic. Add it to stewed chicken and vegetables. Season the dish with salt and pepper and cook for a few more minutes.
Мелко нарежьте петрушку. Добавьте к тушеной курице и помидорам петрушку, базилик, хмели-сунели, лавровый лист и коньяк. Сковороду накройте крышкой и готовьте чахохбили еще 20 минут. Мелко измельчите чеснок. Добавьте его в тушеную курицу с овощами. Блюдо поперчите, посолите и готовьте еще несколько минут.
Place chakhokhbili on an original dish. Garnish with parsley leaves and fresh tomato slices.
Выложите чахохбили на оригинальное блюдо. Украсьте листиками петрушки и дольками свежих томатов.