Prepare a saucepan for the water bath, a bowl for the ingredients, measure out the required amount of products. Wash the grapes.
Приготовьте кастрюлю для водяной бани, миску для ингредиентов, отмерьте необходимое количество продуктов. Виноград помойте.
Grate soft cheese on a fine grater. Separately, grate the processed cheese and garlic.
Натрите мягкий сыр на мелкой терке. Отдельно натрите на терке плавленый сыр и чеснок.
Let the milk boil. As soon as the milk boils, remove it from the heat and let it cool slightly. Gradually add cheese as it dissolves. Then add garlic, salt, and bay leaf to the cheese mixture. Place on low heat and cook everything to the desired consistency until the mass becomes viscous. Then pour the fondue into a container.
Поставьте кипятиться молоко. Как только молоко закипит, снимите его с огня и дайте ему немного остудиться. Постепенно добавляйте сыр по мере растворения. Затем положите в сырную массу чеснок, соль, лавровый лист. Поставьте на медленный огонь и уваривайте все до нужной консистенции, пока масса не станет вязкой. Затем вылейте фондю в емкость.
Pour the fondue into a deep dish and serve with green grapes.
Фондю вылейте в глубокое блюдо и подавайте с зеленым виноградом.