Prepare foods according to the ingredient list. Defrost and rinse frozen fish first. Rinse tomatoes, onions and carrots and dry with a paper towel.
Подготовьте продукты по списку ингредиентов. Замороженную рыбу предварительно разморозьте и промойте. Помидоры, лук и морковь промойте и обсушите бумажным полотенцем.
Cut off the mackerel's head, tail and fins, and remove the entrails. Remove the black films inside and rinse well.
У скумбрии отрежьте голову, хвост и плавники, очистите от внутренностей. Удалите черные пленки внутри и хорошо промойте.
Cut the onion into half rings and the carrots into small cubes. Take a deep frying pan and sauté the onions and carrots for several minutes.
Нарежьте лук полукольцами, морковь мелкими кубиками. Возьмите глубокую сковороду и пассеруйте лук с морковью несколько минут.
Place the tomatoes on a cutting board, stem side down, cut them first into slices, then into bars, moving across the slices. Turn the tomato on its side and cut into small cubes. Add the chopped tomatoes to the pan with the onions and carrots and fry everything together over medium heat for 5-7 minutes.
Положите помидоры на разделочную доску плодоножкой вниз, разрежьте их сначала на пластины, затем - на брусочки, двигаясь поперек кружочков. Поверните помидор на бок и нарежьте мелкими кубиками. Добавьте нарезанные томаты в сковороду к луку и моркови и обжарьте все вместе на среднем огне 5-7 минут.
Pour the Hawaiian mixture into the pan, add sour cream and tomato paste, mix thoroughly and simmer for 3 minutes. Then pour boiled water into the vegetable mixture and bring the resulting mass to a boil.
Высыпьте в сковороду гавайскую смесь, добавьте сметану и томатную пасту, тщательно перемешайте и тушите 3 минуты. Затем налейте в овощную смесь кипяченую воду и доведите полученную массу до кипения.
When the vegetable mixture boils, add salt, suneli hops and bay leaf. Stir and simmer for a couple of minutes.
Когда овощная смесь закипит, добавьте в нее соль, хмели-сунели и лавровый лист. Перемешайте и тушите пару минут.
Place the mackerel carcasses on the vegetable mixture, cover the pan with a lid and simmer everything together over low heat for 30 minutes. Let the finished dish sit for 10 minutes with the lid closed.
Уложите тушки скумбрии на овощную смесь, закройте сковороду крышкой и тушите все вместе на медленном огне 30 минут. Готовому блюду дайте настояться 10 минут под закрытой крышкой.
Place the mackerel on a large dish on one side, with the stewed vegetables on the other side. Place several halves of lemon slices nearby. Garnish the dish with sprigs of parsley and dill.
Выложите скумбрию на большое блюдо с одной стороны, с другой стороны - тушеные овощи. Рядом положите несколько половинок ломтиков лимона. Украсьте блюдо веточками петрушки и укропа овощи.