Prepare all products according to the ingredient list. Wash the onions, carrots, lemon. Peel the onions and carrots.
Подготовьте все продукты по списку ингредиентов. Помойте лук, морковь, лимон. Лук и морковь очистьте.
Grate the prepared carrots on a coarse grater or cut into thin strips.
Подготовленную морковь натрите на крупной терке либо нарежьте тонкой соломкой.
Cut the peeled red onion and lemon into rings. Remove the seeds from the lemon.
Нарежьте очищенный красный лук и лимон кольцами. У лимона удалите косточки.
Take a large mackerel, clean it from the insides, cut off the fins, and rinse. Separate the fish from the ridge and remove small bones and remove the skin. Carefully cut the fish fillet into portions.
Возьмите крупную скумбрию, очистите ее от внутренностей, отрежьте плавники, промойте. Отделите рыбу от хребта и уберите мелкие кости, снимите кожицу. Филе рыбы аккуратно нарежьте порционными кусками.
Place in a glass liter jar in layers: lemon, fish, carrots, bay leaf and onion. And so on several layers. Sprinkle each layer of fish with salt and peppercorns. Close the jar with a lid and put it in the refrigerator to marinate for 2 days. At the same time, do not forget to turn the jar 2 times a day to allow the juice to drain.
Уложите в стеклянную литровую банку слоями: лимон, рыбу, морковь, лавровый лист и лук. И так несколько слоев. Каждый слой рыбы посыпьте солью и перцем горошком. Закройте банку крышкой и уберите в холодильник на 2 суток мариноваться. При этом не забывайте переворачивать банку 2 раза в день, чтобы стекал сок.
Serve the marinated mackerel with the red onions and carrots that have been soaked together. Boiled potatoes are perfect as a side dish.
Подавайте замаринованную скумбрию с красным луком и морковью, которые совместно пропитались. В качестве гарнира отлично подойдет отварной картофель.