Prepare foods according to the ingredient list. Prepare a container for salting fish. Thaw the mackerel in advance.
Подготовьте продукты по списку ингредиентов. Приготовьте емкость для соления рыбы. Скумбрию заранее разморозьте.
Take mackerel and gut it. Rinse thoroughly and remove the black film to prevent the fish from becoming bitter. Cut off the head, tail and fins.
Возьмите скумбрию, выпотрошите. Тщательно промойте и удалите черную пленку, чтобы рыба не горчила. Отрежьте голову, хвост и плавники.
Pour water into the pickling container, add cloves, coriander, black peppercorns, bay leaf, sugar and salt. Bring the resulting brine to a boil and cook for 2 minutes.
В емкость для соления налейте воду, добавьте гвоздику, кориандр, перец черный горошком, лавровый лист, сахар и соль. Доведите получившийся рассол до кипения и варите 2 минуты.
Cool the brine. Place the mackerel in a container, fill it with brine, cover the container with a lid and put it in the refrigerator for two days. Then remove, cut into portions and place on a plate.
Остудите рассол. Положите скумбрию в емкость, залейте рассолом, накройте емкость крышкой и уберите в холодильник на двое суток. Затем достаньте, разрежьте на порционные куски и выложите на тарелку.
Cut the mackerel into portions and place in a fish-shaped oval fish dish. Place red onion, cut into rings, and slices of boiled potatoes along the edges.
Разрежьте скумбрию на порционные куски, уложите в овальное блюдо для рыбы в форме рыбы. По краям выложите красный репчатый лук, нарезанный кольцами и ломтики отварного картофеля.