Prepare a saucepan for the water bath, a bowl for the ingredients, measure out the required amount of products. Wash and peel the bananas.
Приготовьте кастрюлю для водяной бани, миску для ингредиентов, отмерьте необходимое количество продуктов. Бананы помойте и очистите от кожуры.
Break the chocolate into small pieces, cut the banana into pieces so that they can be pricked with a fork or skewer.
Разломите шоколад на маленькие кусочки, банан нарежьте кусочками так, чтобы их можно было накалывать вилкой или шпажкой.
Pour the cream into a bowl, add the chocolate pieces and butter. Place the mixture in a water bath and heat until the chocolate is completely dissolved. Let the chocolate cool slightly.
Вылейте в миску сливки, положите кусочки шоколада и сливочное масло. Поставьте смесь на водяную баню и нагревайте до полного растворения шоколада. Дайте шоколаду немного остыть.
Place sliced bananas or any other fruit on a plate and carefully pour the fondue over them. You can also serve fondue in a fondue pot and dip fruit in it.
На тарелку выложите нарезанные бананы или любые другие фрукты и аккуратно полейте на них фондю. Также фондю можно подать в фондюшнице и в нее макать фрукты.