Prepare foods according to the ingredient list. Wash the mackerel, remove the entrails, and cut off the fins. Wash the dill thoroughly.
Приготовьте продукты по списку ингредиентов. Скумбрию вымойте, очистите от внутренностей, отрежьте плавники. Укроп тщательно вымойте.
Cut the mackerel lengthwise along the ridge so that you get 2 fillets with the skin on. Separate the backbone from the fish, trim off the remaining fins around the edges of the fillet. Feel with your hands and remove any remaining bones. Grate the cheese on a medium grater, prepare sour cream and spices.
Разрежьте скумбрию вдоль по хребту так, чтобы получилось 2 части филе на коже. Отделите хребет от рыбы, обрежьте остатки плавников по краям филе. Прощупайте руками и удалите оставшиеся кости. Натрите сыр на средней терке, приготовьте сметану, специи.
Place the grated cheese in a container, add sour cream, salt, fish spices and mix everything thoroughly until smooth.
Сложите натертый сыр в емкость, добавьте сметану, соль, специи для рыбы и тщательно все перемешайте до однородного состояния.
Place the mackerel fillet in a baking container and lightly salt it, place the cheese mixture on top of the fish in an even layer and bake in the oven at 190°C for 20-25 minutes until the fish is ready and until the cheese mixture is browned.
Уложите филе скумбрии в емкость для запекания и слегка посолите, сверху на рыбу положите равномерным слоем сырную массу и выпекайте в духовом шкафу при температуре 190°C в течение 20-25 минут до готовности рыбы и пока сырная масса не подрумянится.
Place the mackerel fillet on a dish with mashed potatoes and tomato slices, sprinkle everything with finely chopped dill.
Выложите филе скумбрии на блюдо с картофельным пюре и дольками помидоров, посыпьте все мелко нарезанным укропом.