Prepare all ingredients according to the list. Clean the fish, remove the head, entrails, and cut off the fins. Peel and wash the onions and carrots. Remove seeds from pepper. Wash the champignons and dill.
Подготовьте все ингредиенты по списку. Почистите рыбу, удалите голову, внутренности, отрежьте плавники. Лук, морковь почистите и вымойте. Перец очистите от семян. Шампиньоны, укроп вымойте.
Separate the ridge from the fish so that you get 2 carcasses of equal length. Trim any remaining fins around the edges of the fillet. Feel with your hands and remove any remaining bones. Sprinkle the fillet carcasses with salt, pepper and dill and leave them for an hour.
Отделите хребет от рыбы так, чтобы получились 2 одинаковые по длине тушки. Обрежьте остатки плавников по краям филе. Прощупайте руками и удалите оставшиеся кости. Тушки филе посыпьте солью, перцем и укропом и оставьте их на час.
Cut the peeled onion into small cubes, grate the peeled carrots on a coarse grater.
Очищенный лук нарежьте мелкими кубиками, очищенную морковь натрите на крупной терке.
Take the seeded bell pepper and cut it into small cubes.
Возьмите очищенный от семян болгарский перец и нарежьте его мелкими кубиками.
Fry onions and carrots in a frying pan in vegetable oil. Separately, fry the bell pepper.
Обжарьте на сковороде на растительном масле лук и морковь. Отдельно обжарьте болгарский перец.
Clean the champignons and chop them finely. Then fry them separately in a frying pan in vegetable oil.
Очистите шампиньоны и мелко их нарежьте. Затем отдельно обжарьте их на сковороде на растительном масле.
While the champignons are fried, grate the cheese on a coarse grater.
Пока обжариваются шампиньоны, натрите сыр на крупной терке.
Take a baking sleeve and place the mackerel fillet inside it. Place on the fish, 2-3 cm from the edge, in layers in the following sequence: coarsely grated cheese, onions with carrots, bell peppers, champignons. Then roll it up and tie the sleeve like candy. Make several punctures in the center of the sleeve and bake for 50 minutes in the oven at 180°C. Remove the roll from the oven, cool and cut it into slices.
Возьмите рукав для запекания и уложите внутрь него филе скумбрии. На рыбу, отступив от края 2-3 см, уложите слоями в следующей последовательности: крупно натертый сыр, лук с морковью, болгарский перец, шампиньоны. Затем сверните в рулет, завяжите рукав, как конфетку. Сделайте в центре рукава несколько проколов и выпекайте 50 минут в духовом шкафу при температуре 180°C. Достаньте из духовки рулет, остудите и нарежьте его ломтиками.
Carefully place the roll slices on a flat plate. Garnish with tomato slices and dill sprigs.
Аккуратно уложите ломтики рулета на плоское блюдо. Украсьте дольками помидоров и веточками укропа.