Prepare a cutting board, a sharp knife, a container for marinating fish, spices, salt, sugar, vinegar. Clean the mackerel from the insides, wash thoroughly so that no black films remain.
Приготовьте разделочную доску, острый нож, емкость для маринования рыбы, специи, соль, сахар, уксус. Скумбрию очистите от внутренностей, тщательно вымойте, чтобы не осталось черных пленок.
Cut the mackerel on a cutting board into portions of equal width. Pour water into a separate pan, add pepper, salt, sugar, vinegar, bay leaf and bring everything to a boil.
Нарежьте на разделочной доске скумбрию на порционные куски одинаковой ширины. В отдельную кастрюлю налейте воду, туда добавьте перец, соль, сахар, уксус, лавровый лист и доведите все до кипения.
It is easiest to cut mackerel when it is slightly frozen. To do this, remove it from the freezer and leave it at room temperature for about an hour.
Легче всего разделывать скумбрию слегка подмороженной. Для этого достаньте ее из морозильной камеры и оставьте при комнатной температуре примерно на час.
Place portioned pieces of mackerel in a container for marinating fish, pour in the chilled marinade, cover with a lid and place in the refrigerator for 24 hours.
Выложите порционные куски скумбрии в емкость для маринования рыбы, залейте охлажденным маринадом, закройте крышкой и отправьте в холодильник на 24 часа.
Arrange the pieces of fish beautifully on an original dish and garnish with herbs. You can also sprinkle the fish with chopped onion rings.
Разложите красиво кусочки рыбы на оригинальное блюдо, украсьте зеленью. Также можно посыпать рыбу нарезанными колечками репчатого лука.