Clean the mackerel from the entrails, cut off the head and tail. Cut the carcass into pieces of approximately 3-4 cm. Cut the lemon into thin slices. Peel the onions and carrots and cut into strips.
Скумбрию очистите от внутренностей, отрежьте голову и хвост. Тушку нарежьте на кусочки примерно по 3-4 см. Нарежьте лимон тонкими пластинами. Очистите лук и морковь и нарежьте соломкой.
Place chopped onions and carrots, a few bay leaves, allspice, salt and thinly sliced lemon into the pan. Pour vegetable oil on top and place pieces of chopped fish.
Положите в кастрюлю нарезанный лук и морковь, несколько лавровых листов, душистый перец, соль и тонко нарезанные ломтики лимона. Сверху вылейте растительное масло и уложите кусочки нарезанной рыбы.
Pour water so that it covers the fish. Place the pan on the fire, cover with a lid and simmer on low heat for 2-2.5 hours. Add water if necessary.
Налейте воду так, чтобы она прикрыла рыбу. Поставьте кастрюлю на огонь, накройте крышкой и томите на минимальном огне 2-2,5 часа. При необходимости добавляйте воду.
Serve the stewed fish, placing it on the vegetables with which it was stewed and sprinkle with aromatic herbs.
Подавайте томленую рыбку, уложив её на овощи, с которыми она тушилась и присыпьте ароматной зеленью.