Wash the mackerel well. Remove the head and tail. Remove the insides by making a preliminary cut on the belly of the fish and dry with paper towels. Peel the onions and garlic.
Скумбрию хорошо помойте. Удалите голову и хвост. Достаньте внутренности, сделав предварительный разрез на брюшке рыбы и просушите бумажными полотенцами. Очистите лук и чеснок от шелухи.
Cut the mackerel carcass into several small pieces 2 centimeters thick and place them in a deep bowl. Cut the onion into rings and place on top of the fish.
Тушку скумбрии разрежьте на несколько небольших кусочков толщиной 2 сантиметра и сложите их в глубокую миску. Репчатый лук нарежьте кольцами и выложите поверх рыбы.
Prepare the marinade. To do this, mix vinegar, vegetable oil, sugar, salt and coriander in a separate bowl. Then pour cold water into it and mix thoroughly.
Приготовьте маринад. Для этого смешайте уксус, растительное масло, сахар, соль и кориандр в отдельной миске. Затем залейте в неё холодную воду и тщательно перемешайте.
Pour the prepared marinade over the fish until it covers the fish completely. Add bay leaf, pepper and refrigerate overnight.
Готовым маринадом залейте рыбу, чтобы она покрывала рыбу полностью. Добавьте лавровый лист, перец и поставьте в холодильник на сутки.
Serve the finished mackerel as an appetizer on a flat plate, garnished with rings of lemon, onion and chopped herbs, or as an addition to a side dish.
Готовую скумбрию подавайте как закуску на плоской тарелке, украшая кольцами лимона, лука и рубленной зеленью, или как дополнение к гарниру.