Prepare the ingredients required from the list in the recommended quantities. Clean the mackerel from bones and skin, rinse with running cold water inside and out and dry with a paper towel. Peel the carrots, peel the garlic and rinse all vegetables with water to remove debris and dirt.
Подготовьте необходимые по списку ингредиенты в рекомендуемом количестве. Скумбрию очистите от костей и кожицы, промойте проточной холодной водой внутри и снаружи и обсушите бумажным полотенцем. Морковь очистите от кожуры, чеснок очистите от шелухи и ополосните все овощи водой от мусора и грязи.
Cut the prepared mackerel into portions, place in a deep bowl and add salt and vinegar to the fish. Set the fish aside for 30 minutes to soak in the marinade.
Подготовленную скумбрию нарежьте на порционные кусочки, выложите в глубокую посуду и присоедините к рыбе соль и уксус. Отложите рыбу в сторону на 30 минут для пропитывания маринадом.
Meanwhile, grate the peeled carrots on a Korean grater, cut the onion into thin half rings, and chop the cucumber into thin strips. Place the chopped vegetables in a separate deep bowl, add salt and spices to them and crush the vegetable mass with your hands.
Тем временем, очищенную морковь натрите на терке по-корейски, лук нарежьте тонкими полукольцами, огурец измельчите тонкой соломкой. Измельченные овощи выложите в отдельную глубокую посуду, добавьте к ним соль, специи и помните овощную массу руками.
Then pour boiling vegetable oil over the vegetables, add the fish to them and mix the ingredients thoroughly. Cover the finished snack dish with cling film and set aside for several hours to marinate.
Затем залейте овощи кипящим растительным маслом, присоедините к ним рыбу и тщательно перемешайте ингредиенты. Готовое закусочное блюдо накройте пищевой пленкой и отложите в сторону на несколько часов для маринования.
Serve juicy pickled mackerel with green onions, carrots and spices as a cold appetizer, sprinkling the dish with lemon juice and garnishing with finely chopped herbs.
Сочную маринованную скумбрию с зеленым луком, морковью и специями подавайте в качестве холодной закуски, сбрызнув блюдо соком лимона и украсив мелкорубленной зеленью.